Ödevler

Ödevler

1) Bir elektrik düğmesine açıp kapattığım zaman radyodan için bir hırıltı duyulur? Şimşek çakınca radyoda yine parazit olur niçin?
2) 60 frekanslı alternatif akım deyince ne anlıyorsunuz? 600 000 frekanslı Alternatif akım nedir? Lamba böyle bir akım ile yapılırsa Gözümüz yanıp sönme leri ayırt edebilir mi? Akın frekansı sadece 10 olsaydı ne olurdu?
3) Bir doğru akım motorunda kullandığımız bataryanın kutuplarını değiştirsek motor tersine döner mi?
4) Bir elektrik jeneratörünün gerilimini tayin eden üç sebep nelerdir? Bunlardan her biri botları nasıl değiştirir?
5) Doğru akımın kullanıldığı iki yer gösterinki, orada alternatif akım kullanılmasın.
6) Bir elektrik jeneratörü dış devresine 500 volt gerilim altında 40 amperlik akım veriyor. Jeneratörün gücü kaç watt tır?
7) Bir indüksiyon makarasının çıkış makarasındaki akım, giriş mak arasındakinden hangi bakımdan farklıdır? Bu çıkış makarasının akımı nereden geliyor?
8) Bir Telefon kulaklığını alternatif akıma bağlasak ne olur?
9) İndüksiyon makarasında giriş makaranın devresinde Bir akım kesici bulunması şart mıdır? Transformatörlerde böyle bir düzenege niçin lüzüm kalmıyor?
10) Uzak yerlerde yüksek gerilimli akim gönderirken tellerin 20 metre yüksekliğinde direklerin üzerinden geçmesi ve bunların 90 metre yakınına yaklaşılmaması gerekir ,niçin?
11) Transformatör doğru akımda kullanabilir miyiz?
12) Bir transformatörün giriş mak arasında 60 sargı, çıkışmak arasında 1200 sargı varsa ve giriş makarasına 500 voltluk bir potansiyel farkı altında, alternatif akım verirsek, çıkış makarasında aldığımız akımının gerilimi ne olur?
13) Elektrik Tellerine Kuşlar konduğu zaman bir şey olmaz da, insan dokunursa ölebilir. Niçin?
14) Sakarya Nehri üzerinde Sarıyer'de yapılacak Hidroelektrik santral, devlete 100 milyona mal olmaktadır, bu iş bu kadar masrafa değer mi? Niçin? Yurdumuzun başka hangi bölgelerinde bu gibi santraller kurulmaktadır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder